Forskel på aircondition- og klimaanlæg

Forskellen på et klimaanlæg og et airconditionanlæg er, at et klimaanlæg holder den temperatur du indstiller den til. Et airconditionanlæg køler bare luften, der pumpes ud i kabinen og du skal selv regulere temperaturen.

Vedligeholdelse

Vedligeholdes bilens aircondition ikke, kan det medføre tab af køleevne, bakteriedannelse og dårlig lugt. Disse udvikler sig langsomt, men har betydning for motorens ydeevne og økonomi.

Et anlæg taber kølemiddel i løbet af året og hvis mængden af kølemiddel bliver for lille, så bliver kølemidlet meget varmt hvilket betyder at olien slides.Det er med til at slide på anlægget og gøre det mindre effektivt.
Det er derfor vigtigt, at du får tjekket bilens aircondition og får justeret mængden af kølemiddel, så den er korrekt.
Det kan derfor være en god ide, at få et service på bilens aircondition- eller klimaanlæg.

Stoppede filtre

Du risikerer også at dine ruder dugger, hvis dine filtre er snavsede eller stoppede. Det kan også forårsage beskadigelse af ventalationsmotoren, men det giver også et dårligt indeklima i bilen.

Dit anlæg skal bruges både sommer og vinter

Dit aircondition- eller klimaanlæg skal bruges både sommer og vinter, ellers risikerer du at anlæggets pakninger bliver utætte eller at stemplet sætter sig fast. Et anlæg er meget kompleks og består også af en kompressor, der kræver smørelse. Smørelsen sker, når anlægget kører og det er derfor en god ide at bruge anlægget et par gange om ugen – også selvom det er koldt udenfor.